Dela båt i båtpool

Som medlem i båtpoolen får du dela båt med övriga medlemmar. Max 5 per båt. Du måste inte välja en specifik båt utan får tillgång till alla båtar i poolen, både segel- och motorbåtar, hela säsongen!

Bokningen sker enkelt i ett mobilanpassat online-system.

Underhåll och service av båtarna behöver du inte tänka på alls! Allt sånt hanteras professionellt och löpande av Saltsjöns Marinpool.

Som medlem har du alltid en ”24/7”-support på telefon och email om du har frågor eller behöver hjälp. Skulle det uppstå problem med båten då du är ute så kommer vi ut och åtgärdar på plats så att du kan fortsätta ditt användande utan avbrott.

Upptäck det enkla och moderna båtlivet – boka din plats i båtpoolen redan idag!


Båtarna i poolen

Båtarna i båtpoolen ägs och underhålls av Saltsjöns Marinpool. Du har alltså inget ekonomiskt åtagandet i båtarna. Det är moderna motor- och segelbåtar som har alla önskvärda tillval och är färdigutrustade med GPS, flytvästar, porslin, sängkläder etc.

Vi erbjuder båtar i tre storlekar. Tender, Comfort och Premium. Från öppna dagturbåtar till fullutrustade semesterbåtar.
Medlemskap i Comfort eller Premium ger även möjlighet att boka de mindre båtarna.

Välj den storlekskategori där du vill dela båt och njut av det enkla och flexibla båtlivet.

Se poolens båtar.

 


Dela båt och dela kostnaderna

Medlemsgiften beror på storlekskategorin och är inklusive moms. Inga andra avgifter tillkommer. Båtar med utrustning, vinterförvaring, service, underhåll och försäkring, etc är inkluderat. Depositionen återfås vid eventuellt avslutande av medlemskap. Du hittar våra Allmänna villkor i undermenyn ”Mer om båtpool”.

 MånadsavgiftDeposition
Tender2 083kr10 000kr
Comfort3 083kr10 000kr
Premium4 083kr20 000kr

Medlemskap tecknas per kalenderår och med tre månaders uppsägningstid.
Vi kan även erbjuda detta upplägg för ditt företag. Kontakta oss för mer information!

Jämför med vad det kostar att ha egen båt.


Hur fungerar bokningen?

Vår bokningsmodell är anpassad till hur dagens båtliv¹ ser ut. De flesta vill komma ut på sjön ofta och stannar inte ute så långa perioder.

Du kan boka 10 dagar i taget (egentligen 30 pass, läs mer nedan). Dagarna kan fördelas på en, två eller tre bokningar åt gången. När du nyttjat din första bokning så kan du göra en ny bokning, och så vidare. Det fungerar ungefär som tvättstugebokning, fast du har fler ”tvättstugepass”. Det finns ingen begränsning på antal bokade dagar eller tillfällen per säsong.
Vi tillämpar även ”sista-minuten-bokningar” som innebär att du alltid kan boka de närmaste 3 dygnen utan begränsning av de andra bokningsreglerna.

På så sätt blir inte hela säsongen uppbokad direkt och det blir även möjligt att boka med kort varsel.

För att göra bokningen ytterligare flexibel så är varje dag uppdelat i tre pass. Första passet mellan midnatt och kl 10.00, nästa kl 10.00-16.00 och sista från kl 16.00 till midnatt.
Du kan alltså boka en båt för endast en kväll eller över dagen och på så sätt kan flera medlemmar använda båten under samma dag.

För att göra bokningen så rättvis som möjligt är nedan bokningsregler uppsatta i systemet.Boka båt

  • Max 30 pass bokade i taget
  • Max 10 av dessa pass på helg
    (helg är fredag kl.16 till och med söndag)
  • Max 3 bokningstillfällen i taget
  • Max 2 bokningstillfällen på helg i taget
  • Ingen begränsning på antal pass per säsong
  • Ingen begränsning på antal bokningar per säsong
  • 3 dygn sista-minuten-bokning

I bokningskalendern syns egna bokningar som gröna och andras som grå.

¹ Enligt ”Båtlivsundersökningen 2012” framtagen av Sweboat.


 Nautisk utbildning

Om du har liten eller ingen tidigare båterfarenhet är inga problem!
Vi erbjuder en gedigen nybörjarkurs i navigation och praktisk båthantering. Sedan är du redo att använda båtarna i vår Tenderkategori.

Kursen är praktiskt inriktad och är utformad för att ge en grundläggande trygghet på sjön.

För att kliva in i Comfort eller Premiumkategorin så har du redan god båtvana och behöver bara vara med på vår introduktionskurs.

Läs mer om utbildningen här.