Båtpool i bostadsrättsförening

Båtpool i bostadsrättsförening

 

NYHET! Vi erbjuder en enkel lösning till samfälligheter, villa- och bostadsrättsföreningar. Båtpool särskilt för de boende i föreningen.

Om er förening ligger nära vattnet eller långt inne på land spelar ingen roll. Vi hittar en brygga att lägga er båt vid. Och var i Sverige ni bor spelar heller ingen roll.

 


Sveriges första bostadsrättsföreningar med egna båtpooler

På Kungsholmen i Stockholm finns en ny och unik bostadsrättsförening. Brf Etaget är Sveriges första Brf med en egen båtpool för medlemmarna i föreningen.

uttern t51Vi har i samarbete med fastighetsbolaget Tobin Properties, som uppförde fastigheten för Brf Etaget, tagit fram en tjänst speciellt utformad för en bostadsrättsförening.
Våren 2017 sjösattes föreningens egna och helt nya båt, en Uttern T51, som ligger på gångavstånd från deras port.

Under våren 2018 sker inflytt i brf Balneum i Fredhäll, Stockholm. Detta blir den andra bostadsrättsföreningen med egen båtpool.
Även för denna förening kommer vi att leverera en helhetstjänst med fullservice av båten och bokningssystem för de boende.


Hur fungerar båtpool för en bostadsrättsförening?

I korthet fungerar det så att er förening köper eller leasar en båt som vi sedan tar hand om. Ni får också tillgång till vårt bokningssystem där de boende kommer åt er båts egna bokningskalender och där allas bokningar loggas.
Vi tecknar ett serviceavtal där vi åtar oss att ta hand om båten hela året. Avtalet tecknas mot en fast årskostnad som inkluderar alla fasta kostnader för båten, såsom försäkring, bryggplats, motorservice, vinterförvaring, underhåll etc. Sen meddelar ni bara när båten ska sjösättas på våren och när den inte används mer på hösten. Resten fixar vi.

Har er förening inte tillgång till egen brygga så kan vi hjälpa till att ordna en plats för er båt.

 

Vilken båttyp kan föreningen ha?

Vi erbjuder vår tjänst oavsett vilken typ av båt/båtar er förening skaffar. Allt från små, öppna motorbåtar till större övernattningsbara motor- och segelbåtar.

Kontakta oss för offert på den typ av båt som intresserar er!

 

Vad blir kostnaden för föreningen?

Er förening betalar en årsavgift för servicen vi levererar. Vill föreningen täcka hela eller delar av den kostnaden kan en avgift tas ut av dem som använder båten. Avgiften blir ändå väldigt billig jämfört med att hyra båt, och därmed behöver båten faktiskt inte kosta föreningen en enda krona.

Vi rekommenderar föreningen att ta åtminstone någon avgift från dem som bokar båten. Och vi kan ta hand om fakturering och uppföljning av båtens användande om ni inte vill belasta föreningen med den administrationen.

 

Nautisk kompetens

Alla har inte erfarenhet eller kunskap om hur man kör båt och navigerar. Därför rekommenderar vi även er förening att uppmana dem som använder föreningens båt att gå en av de kurser som vi arrangerar.

Grundläggande navigationskurs erbjuder vi till förmånligt pris i samarbete med båtskolan Navigationsgruppen.
Praktisk kurs i båtmanövrering arrangerar vi enligt era önskemål och lämpligtvis görs kursen med er förenings egna båt.

Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer och tar fram en lösning för just er förening!