Dela båt och dubbla båtlivet

Home  /  Dela båt och dubbla båtlivet

Delad båt

Som medlem i Saltsjöns Marinpool får du dela båt med medlemmarna i båtpoolen. Du får tillgång till både våra motor- och segelbåtar och låser dig alltså inte till en specifik båt.

 

Du kan segla ena dagen och åka motorbåt nästa dag -om du vill! Under hela säsongen, utan att behöva tänka på skötsel eller underhåll.

 

Vinterförvaring, sjösättning, vaxning, bottenmålning, etc behöver du inte tänka på, det gör vi istället! Vi tar hand om båtarna, ägandet och all skötsel så att du kan fokusera på just båtlivet.

 


Våra båtarBåtarna i poolen

Välj den storleksklass som passar dina behov och använd alla båtar i den klassen. Tender-medlemskap ger tillgång till båtarna i Tenderklassen. Medlemskap i Comfort eller Premium ger även möjlighet att boka de mindre båtarna.

 

Båtarna Saltsjöns Marinpool är moderna motor- och segelbåtar. Alla båtar i båtpoolen är färdigutrustade med GPS, flytvästar, porslin, etc.

Idag kan vi erbjuda båtar i tre storlekar, för många ändamål. Från öppna motorbåtar på 5 meter, till segelbåt på 32 fot.

Se poolens båtar.

 


Dela båt och dela kostnaderna

Årsavgiften ger dig din andel av båtarnas tid. Antalet medlemmar per båt är max 5.

Årsavgift Deposition
Tender 25 000kr 10 000kr
Comfort 37 000kr 10 000kr
Premium 49 000kr 20 000kr

 

Priserna är inklusive moms och inga andra avgifter tillkommer. Båtplats, vinterförvaring, service, underhåll, försäkring, båtens utrustning och båtkurserna är inkluderade. Depositionen återfås vid eventuellt avslutande av medlemskap. Läs våra Allmänna villkor.

Medlemskap tecknas normalt per kalenderår.

För företag erbjuder vi även andra upplägg. Kontakta oss för mer information!

Jämför med vad det kostar att ha egen båt.

 


Hur fungerar bokningen?

Vår bokningsmodell är anpassad till hur dagens båtliv¹ ser ut. De flesta vill komma ut på sjön ofta och stannar inte ute så långa perioder.”

Man kan boka 10 dagar i taget. Dagarna kan fördelas på en, två eller tre bokningar åt gången. När man påbörjat sin första bokade dag kan man boka upp en ny dag, och så vidare. Det fungerar ungefär som tvättstugebokningen, fast man har 10 tvättstugenycklar. Det finns ingen begränsning på antal bokade dagar eller tillfällen per säsong.
Vi tillämpar även ”sista-minuten-bokningar” som innebär att man alltid kan boka de närmaste 3 dygnen utan begränsning av de andra bokningsreglerna.

På så sätt blir inte hela säsongen uppbokad direkt och det blir även möjligt att boka med kort varsel.

Bokningsdagar Dagar per säsong
10 i taget ingen begränsning

 

¹ Enligt ”Båtlivsundersökningen 2012” framtagen av Sweboat.

 


Nautisk utbildning

Som ny medlem i Saltsjöns Marinpool ska man gå vår utbildning i navigation och praktisk båthantering.
I samarbete med Navigationsgruppen har vi tagit fram en egen kurs anpassad för våra medlemmar. Kursen är har mycket praktik och är utformad för att ge en grundläggande trygghet på sjön!

 

Läs mer om utbildningen här.